dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. ss zirlai & nilai thupui thlirlawkna August 28, 2011Sunday School Zirlai : Tun Pathianni hian kan kohhranin Crusade kan neih avangin Puitling Sunday School neih a ni lo anga, Rev. Ram leh hnam humhim nan hmeichhiate an pawimawh anih si chuan Hmeichhiate kan humhalh tur ani. Phir zawng fian phel ang (identical twin), an genetic makeup pawh thuhmunte zingah research tih a ni tawh a. Keivom-a tih dan takah,mipa,nupuite vin thur thur leh an. pdf), Text File (. Music zirmite tih dan ah chuan male voice (group singing) ah chuan SATB form hmang tawh lovin TTBB - Counter Tenor, Tenor, Baritone leh Bass angin an sawi thin a. 1,00,000 chawi tura tih a nih rual hian, pawisa a chawi loh chuan kum khat dang tàn belh tura tih a ni. A Mahmoud Abbas -- mahk-MOOD' ah-BAHS' Abbottabad -- AHB'-tuh-bad Bilal Abdullah -- BIL'-ahl ab-DUHL'-uh Umar Farouk Abdulmutallab -- OO'-mahr fah-ROOK' ahb-DOOL'-moo. Pathianin mipa leh hmeichhia a siam dan atang reng hian mipa leh hmeichhia hi innei tur an ni tih a chiang a, neih anpui kawp hi duh se zawng design hran siam kher lovin a in ang tlang thapin a siam mai awm a sin!. i kawppui kha i tan a rin awm tawk em i hre duh a ni chuan lo ti ve chhin teh le Kan sawi hi chu pian phung tihdanglam a ngai lo a Tu tan pawh a tih theih vek Topic dang sawi tur pawh lo thawh zel te u Hei bak chu sawi tur vak ka hre tawh lo Pliz join me on instagram Khawlbawm A dik vek nge maw Ka ril vak lo hle hetah hi chuan He video hi. member bial vawngtute kan in enfiah a \ha 7. Mizo mipate angin an tih peih miah loh an hnam inchei dana inchei turin an hmeichhiate an tur an tur vein ka ring lo va. A bikin Committee 6. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Ka nun a zal rawih zawih a, ka chau a, ka duhloh dan hian vawi chhiarsenloh hun ka hmang tawh a, ka hmang mek zel bawk a, mite ngaihah chuan nula rei tawh, pasal pawh nei rual, rualpuiten fa an hrin sup sup tawh pawhna hei hi ka ngaihzawng bulfuk tak a ni tih tur pawh hre mangloin ka nunkhua ka hmang a, hmeichhe dangte aiin mipa lakah ka phut. Phek 109 tlar 18na na ‘ chu chatuana awm dan’ tih hi ‘chu chatuana a awm dan’ zaipawl member \anglai te pawh member atan tih tur. Ramhnuai camp - 2 aizawl city Camp a awm chhung pawh thla1 zen zawn ani tawh a,engkimah mipa angin ati ve zel bawk a, training hautak zet mai an nei nitin thin a,silaikah chu a zir ulukin a thiam chak kher mai a,marama pawn a chhuangin an inpawh sawt khawp mai a,mawitei chuan an ngaihtuah let changpawh hian zah namenloin ala zak a,tiang a tih ngawt chhankha a lawm vang ani ber in a hria. Zate, Hmar Rûn. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Vaihlo hi tuna kan hman dan tlangpui ah chuan zuk chi,hmuam chi leh ei chi ah te hian a then theih awm e. Hun a kal zel a, mipa in bengbeh an beh thin chu, hmeichhia in an beh ta zawk a ni. _ _Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. com, keyoptimize. A hmeichhia lah a hmelah beisei tur dang a nei lo. Kum 100 chuang Kristian ni tawh Mizote hian tawngtai dan dik hi kan la thiam lo tihna a ni a. Khawmualpui zawng zawngte hming sipel hi, a hawrawp inţan na in, a tawp leh vek. Keini nupa hi harsatna pakhat kan nei a ni, kei hi kum 23 ka nia, kapasal nen ka in nei ni atang chuan thi ineih ang tiin kapasal chuan min hrilh ani. 70 - 80, fade cut-ah Rs. Hmeichhe thawveng tak, a ruk a luhlul em em mai ka ni a. Sir hian bike khalah a thiam tehmeuh va, mahse kea a lo kal tam tawh avang hian heti ang khawl thluak nei lo han chelek thut hi a zawh loh palh hlauhna lian tak a awm ve thei a, chu chiah chu a ni. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Non-sexual touch hi dam sawng sawngna a ni ve asin! Mahse, chi leh kuang inhnaihna nei reng reng lo, mipa leh hmeichhia, chin lem nei loa indap vak vak mai erawh hi chu a hrisel chiam lo tlat! Mipa leh hmeichhe taksa innawk vel hi a thawk na thei teh a nia!Thianghlimna ramri a kang ral duai duai thei a, insumtheihna a tituiral thuai thei thin. Bawhchhiatna chungchang hi heti hian han sawi fiah dawn ila. ZIRCHIANNA ATANG A AN HMUH CHUAH TUNLAI MIPA DUH ZAWNG HMEICHHIATE PAWNLAM LAN DAN Tunlai technology changkang tawh lutukah hian a taka inhmuh hma hauhin online kal tlangin mipakhat leh pakhat an inpawh tawn tawh thin a, chu mai. Kan sawi tawh angin Mipa leh Hmeichhia inhip tawnna chu tleirawl hunah hian a lo lan chhuah tawh avangin hmel duh zawng leh tha tih zawng neih chu inkhap ngawt theih a ni lo. —Isaia 58:11. em2 a,in tih hlum daihte ka duh rum2 thn,mahce ka ngam bwk silo,ka nun chu engang pawn siam tum ila ka theilo,mipa tawh phawt chu ka mamawh ngawih ani ber,chu mi jan chuan ka rilru na ltk chuan veng pakhat a ju juar in ah lut in ju ka in ve ta a,ka la chat thla jui,ka hriat dan chuan chu mi hmun a ju in thenkhat chuan minlo. Ren tin daih an tih ang chi hi a ni a, thiam loh pawh a nei mang lo e an ti hial thin. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber – Mission Veng Male Voice, 1957. Keini nupa hi harsatna pakhat kan nei a ni, kei hi kum 23 ka nia, kapasal nen ka in nei ni atang chuan thi ineih ang tiin kapasal chuan min hrilh ani. Diskusi tentang indikator keberhasilan strategi pembelajaran MIPA. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. A hmel a tha a, a zaithiam a, rual pawl dan thiamine, nula try dan hrang hrang pawh a zei hle a ni ang. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. Ni 28 chhun dar 12 a Gwahati atanga Rel-a chhuak tur kan ni, keini chhangchhe tan chuan ni 27 zana Gwahatia kan riah hman loh chuan kan chau lutuk ang. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). Kum 1895 khan Pu Buanga leh Sap Upate’n an siam. Mipa chu lei vaivut aṭangin a siam a, hmeichhia erawh chu mipa nâk ruh aṭangin a siam. A Mahmoud Abbas -- mahk-MOOD' ah-BAHS' Abbottabad -- AHB'-tuh-bad Bilal Abdullah -- BIL'-ahl ab-DUHL'-uh Umar Farouk Abdulmutallab -- OO'-mahr fah-ROOK' ahb-DOOL'-moo. Mahse thlahtubul chhuinaah chuan mipa chi zel chauh hi chhui thin a nih avang leh a Hnam kengtu chu mipa Hnam zel hi a ni tih erawh kan hriat chian a tha e. Tin Pathianin mipa leh hmeichhia a siam danah mipa thiltih theih dan leh hmeichhe thiltih theih dan a in ang lova. tih dan tur pawh ka hre tawh lo…ka buai nuaih hi a ni mai… “mut hma thingpui in turin mn sawm dawn lo mi?” a confi na a rawn lang leh tan… ka rilru ka thup viau emaw k tih lai khan a ni mipa na3 chuan mn lo man chiang kher mai…. 'Benei Israel' India aṭanga Judaism te chu Juda an ni a, amaherawhchu, inneih pawlh dawn hunah an chhungkaw thlah chhawngah rinhlelh kaina a awm em? tih chian hmasak phawt angai a ni. Phek 128 tlar tlar tawp tawp a ‘ruangam’ tih hi ‘rilru putzia’ tih tur. Southern Brazil a tleirawl kum 18 mi Karina Roque tia koh chuan a nau mipa naupang chu a nunna a laksak hnu ah a serh/sazu chu tan chhum sak in a ei tih hriat a ni. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. com, hriatakhiangte77. "Mipa kan awm lo ka tih na anih chu, Thenawmten min rawn pui hman tep ang" thingpui min pek dawm vang vang chungin an in chhung chu ka melh kual dan dan a, an sak na rei tawh tih hriat tak hian in chhung chu a dum tliang hlarh tawh a, inting a uai fer fur bawk. During this time, Zhuge Liang summoned Lai Min to Hanzhong Commandery and appointed him as an Army Libationer and General Who Assists the Army to assist him in the campaigns. Doctor te chuan mipa nen an mut dun dan velte chu an sawi chipchiar lo nain mipa pahnih nen inzing takin emaw, zan kha ah emaw an mut dun an ring. Khawi khawiah emaw in in date dawna mipa an tlai chuan i thinrim hle thin ang khan, Mipate pawhin hun bawhpelh reng hmeichhiate chu an ngaithei bik lo a ni. Pek sa chang - Nupa inkawp rem thei lovin, man peksa leh pek kim loh pawh khawih che lovin, a nih ang angina inthen sela chu chu peksachang a ni, tlawm zawk an awm lo. tih dan tur pawh ka hre tawh lo…ka buai nuaih hi a ni mai… "mut hma thingpui in turin mn sawm dawn lo mi?" a confi na a rawn lang leh tan… ka rilru ka thup viau emaw k tih lai khan a ni mipa na3 chuan mn lo man chiang kher mai…. pdf), Text File (. A ruang cu, kan Baibal catial lio chan ah a rak um rih lo mi zawtnak, tahchunhnak ah, AIDS le HIV zawtnak te hna, sualnak a phunphun, tahchunhnak ah, pa le pa, nu le nu hur sualnak (Homosexual - gay & lesbian), nu le pa sinak phun hnih hrawmh sualnak (Bisexual or Transgendered) te hna hi nitlak lei ram ahcun a chuakchin lengmang i cu thil hna. Din Dan Dik. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. He mi te nupa hi mihring rilru pawh an pu lo. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Mipa leh hmeichhia zawng zawng hian kan nihna hi chu hrethei theuh ila engkim mai hi kan changkang sawt tur ani. A bik takin Mizo chhungkuaah phei hi chu, “ Pa thu neihna chhungkua,” ti ila kan ti sual awm love. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, “Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni” tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. Biblical Romance from the Book of Ruth #4 Posted in Qualitus : Habitus by chawnghilh on November 25, 2009 Ruthi chanchin hian Juda-te zîngah reh tik nî a nei tawh dâwn lo. Chutih lai chuan a hming hi sâp tawngin “Baptist Men’s Fellowship” tih a ni a, a lam a har deuh avangin 1983-ah “Baptist Mipa Pawl” tia thlak a ni. During this time, Zhuge Liang summoned Lai Min to Hanzhong Commandery and appointed him as an Army Libationer and General Who Assists the Army to assist him in the campaigns. Mipa naupang chu bazarah chuan ava kal ta a, nu pakhat hian a lung ken chu engzat man nge tih a lo zawt ta a, a huana dah a duh thu a lo hrilh bawk a, mipa naupang chuan engmah a sawi lo a, a kut zungtang 2 chu a hmuh ringawt a. Hun vawng dik lo. Hemi chung chang ah hian inhnam hnawihna an neih loh thu sawiin eng pawh thil thleng a awm chuan NGO hrang hrang leh party hrang hrang te chu. A mipa zawk chu a hmel en chuan tlangval a ni tawh lo tih a hriat theih a. Zairemthiama chuan, “Mipa/hmeichhia nih phunga than chhoh dan leh rilru put hmang hi tlakna mual leh boruak (environmental factors) hian nasa takin a nghawng a. Kawnga a kal lai chuan, mipa țhalai rualte chuan an lo nuihzat-in, an lo deuhsawh a, "Nang lukawlh-pa, han chho tawh, nang lukawlhpa han chho tawh" an lo ti a. Nupa nun hman tamin mipa lung ti hrisel Marriage counselor tupawh mai hi han rawn i la, nupa hlimna leh inneihna hlawhtling tak a awm theihna’n chuan nupa nun hman hi an thurawn lian ber a ni thin. Blue film en thin mipate chuan an hmeichhe mutpuite chu nuam tia rum vak vak tur te, a vawrtawp thleng thuai tur ten an beisei fo bawk. In che dan tur- In chei dan hi a pawimawh, in biak na hun tur a tlem a, minute tlem te an hmuh chhung che khan lekha zir tur a I convince a ngai. Chutih rualin, mipa leh hmeichhe rilru a danglam theihzia a lawmpa chhan letna a\angin a hmuh theih bawk. Mizote zingah pawh ngaihdan a phir thu nghal mai. mipa naupangte chu enin a nui var var mai a. Hmanlai ah chuan mipa in an sam hi hmalam chal chungzawn ah an țâwnbâwk a, hmeichhia in hnunglam tuk khum ah an țâwnbâwk vethung ani, Hakha in silai nen an lo um hlawma mahse an va thlen chuan mipa in an sam, Lu a an țâwnbâwk chu phelh in hnung lam ah an lo thlah thla ve a chuchu 'Lushai' tih alo awm dan chu ani, chu tia an sam an. Elim chu a tih thin dan ngai ang bawkin Weekend ah chuan a rawn chhuak leh ta a. com, pinterest. Piantharna thu kan sawi hian kan mihring pumpui hi apiangthar emaw ti a ngaitute pawh kan awm fo thin. Mahni inringtawk lo mi a hriat chian theih em em bawk. 50, regular haircut-ah Rs. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. dawn tihna a sin. Mahse Khawlhring te hi Hmar Hnam erawh an ni em love, Mivam Hnam (Hnam Thianghlim. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Mipa nih vanga khawng leh Arnold-a ang maia men rum ul reng chu a finthlak ber loh tawp ang ang. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. Nupui pasal neih chungchanga thurawn tha pui pui te, tih tur leh tih loh tur hrang hrangte, fa enkawl dan te, chhungkaw inrelbawl dan te, nu leh pa enkawl dan thlengin, mi thiam pui puiin an ziak, bu chhah tak tak leh chhah vak lem lote pawh he khawvela tawng hrang hrang hian ziah a lo ni tawh a; chhiar peih tan chuan chhiar sen loh a awm. Essay hming – Thlirtu Mizo tawnga Kristian hla kan neih hmasak ber ‘Isua Vanah a awm a’ tih a ni. Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. Hmawng kungin a zamna thing a zemhlum hnuah thingkung lianpui a lo ni thin ang hian chanchin Tha kan thinlunga a lo luh chuan zawi zawiin sual a ei ral a, kan pumin mi a nei thin a ni tih thu te a sawi a ni. ka bul a tal tam te tan nuihna ka siam nasa thei hle. En bref, elle contient les données pour faire correspondre un code langue à son nom en français, tel qu’utilisé dans le Wiktionnaire (par exemple : fr -> français). Grik leh Rom-ho khan a thu ziakte kha a tirah chuan essay tih hming put tir kher lo mah se tunlaia essay-te nen danglamna a awm chuan loh avangin essay huang atanga thaibo mai mai chi ni pawhin an lang lo a ni. Ni 28 chhun dar 12 a Gwahati atanga Rel-a chhuak tur kan ni, keini chhangchhe tan chuan ni 27 zana Gwahatia kan riah hman loh chuan kan chau lutuk ang. Heta kum tling a tih hi mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling chin a ni. Chaw leh chawhmeh an chang ve ve dawn tih an hre chiang em em. An hman tambik cu Cozah hnatuan pawl an si. Ka nun a zal rawih zawih a, ka chau a, ka duhloh dan hian vawi chhiarsenloh hun ka hmang tawh a, ka hmang mek zel bawk a, mite ngaihah chuan nula rei tawh, pasal pawh nei rual, rualpuiten fa an hrin sup sup tawh pawhna hei hi ka ngaihzawng bulfuk tak a ni tih tur pawh hre mangloin ka nunkhua ka hmang a, hmeichhe dangte aiin mipa lakah ka phut. a nat dan tlangpui. Ramhnuai camp - 2 aizawl city Camp a awm chhung pawh thla1 zen zawn ani tawh a,engkimah mipa angin ati ve zel bawk a, training hautak zet mai an nei nitin thin a,silaikah chu a zir ulukin a thiam chak kher mai a,marama pawn a chhuangin an inpawh sawt khawp mai a,mawitei chuan an ngaihtuah let changpawh hian zah namenloin ala zak a,tiang a tih ngawt chhankha a lawm vang ani ber in a hria. Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. Tin Pathianin mipa leh hmeichhia a siam danah mipa thiltih theih dan leh hmeichhe thiltih theih dan a in ang lova. Khatia Vawk ek verh sata Sephung kua a lo awm kha chuan, phur fahranin laih hmasak kan inchuh a, Bawng ek Sephung ai chuan a huai ngei dawn tih hriain, a hmu hmasa tu nih pawh kan intithei nghal lar mai a ni. Thawmhnaw, pheikhawk,bag, sana , tlereuh , car , bike,mipa kekawrte fakna thlengin hmeichhe tel lovin engmah a fak theih tawh loh a ni ber e. Sir hian bike khalah a thiam tehmeuh va, mahse kea a lo kal tam tawh avang hian heti ang khawl thluak nei lo han chelek thut hi a zawh loh palh hlauhna lian tak a awm ve thei a, chu chiah chu a ni. BAWHCHHIATNA Laltanpuia Tpa Ngente. A fair a nia he ti ti hi… Kan inzui tan dan atanga kan intihthiamlohna te, hun hlimawm leh nuihzathlak lai te chuan kan nuih hi a tiza em em a. A sawi leh dan chuan Pu Zosaphluia chuan chanchin Tha chu hmawng kung angin a tehkhin a. Keini tih theih a awm lova, dem tur leh sawisel tur pawh kan ni lo. * Pherh in ti ho hian thil hi anlo ti pherh thei khawp mai*. mizo thu leh hla thar 2018. A mipa zawk chu a hmel en chuan tlangval a ni tawh lo tih a hriat theih a. Mizo Hnam Dan (Customary Law) hi hmanlai huna Lusei Dan bik zeding kalchho zel, pi/puten tawngka hmanga an lo vawn nun tlat thin, Mizo hnam dan hi Kum 1928 ah Lushai Hills Bawrhsap N. Thuruk: Inringtawk rih lo mah la ngil taka din leh hawi her zir la, tilui rawh. 2009 tlaiah duhsakna chawhlui hnuhnung ber kan kil lain, “Zan dar 12 atangin darkar 24 chhung All Manipur Bandh a ni” tih thu kan dawng thut a, kan buai zo ta. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. Juda mipa-te hi a tlângpuiin, lusun vang tih lohvah chuan lu (sam) an met khât a, khabe hmul thlengin an zuah țhin. A hnuah hmeichhe ho pawh chu an rawn lut anga, i lo en reng anga. Elisa thinrim chuan țhalai rualho chu ânchhia a lawh a, chuveleh ram lam ațanga Savawmnu 2 lo chhuakin mi 42 lai mai an rawn seh hlum ta mai a ni!. Mipa in hriat an duh ber chu an nupui neih tur hi virgin nge virgin lo tih hi hriat an duh thin engtinge in hriat theih ang? April 17, 2019 cnnadmin Mizo Version 0 Zawhna. Mah nupi rori a um dan na theih thiam lo ahcun a poi tuk ngaingai ttheu. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, "Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che," tih leh chhuah a rual nghal. Essay hming – Thlirtu Mizo tawnga Kristian hla kan neih hmasak ber ‘Isua Vanah a awm a’ tih a ni. Mipa hman chi Viagra nen a siam dan phung chu a inang tlangpui. Chhungkuaa pa dinhmun hi a pawimawh hle a, pa nei tawh lo chhungkuate hian an hre chiang zual awm e. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. Joshua Project in an chhut dan chuan khawvel ram hrang hrang 3,979 in chanchintha an la dawng lo a, hnam 6,554 ah chanchintha a la thleng lo a, khawvel mihring 3,005,574,000 (Makta duai 3005, nuai 5, sing 7 sang 4) zet te hi chanchintha in a la chhun en loh an ni a, chu chu khawvela mihring awm zawng zawng za zeal 41. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni a,in tihhlimna 7 years ago. Message deliver hun te ka'n dah tak na a, internet neih loh lai ka nei zeuh zeuh a, an rawn thawn hun leh ka hmuh hun h a inang kher lo tih hre ve hrim hrim ila. Uire-na chungchangah pawh a uiretu mipa tan hremna a awm lova, mahse hmeichhe tan thung chuan zahthlak theihtawpin khawchhung hmun lunlai berah a pasalin a nupui 'thul' a khaisak. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. Kalkawng erawh en chiang hmasa ila chu ka hliam lo tur le! Pawl 3 a kan zirlai kha tun thlengin a lo la dik reng a ni tih a lan chian tir bawk. A bik takin Aizawl khawlai han fang ila, tlangval rual, thian ho panga vel hi rawn kal ta se, an sam tih dan (Hair Style) a in ang lo vek ang. Ramhnuai camp - 2 aizawl city Camp a awm chhung pawh thla1 zen zawn ani tawh a,engkimah mipa angin ati ve zel bawk a, training hautak zet mai an nei nitin thin a,silaikah chu a zir ulukin a thiam chak kher mai a,marama pawn a chhuangin an inpawh sawt khawp mai a,mawitei chuan an ngaihtuah let changpawh hian zah namenloin ala zak a,tiang a tih ngawt chhankha a lawm vang ani ber in a hria. (Matthaia 24:45) Mahse, Jehova’n a Fapa hmangin min kaihruai tak zet a ni tih engtin nge kan hriat theih? Kan chian theih chhan pathum kan lo en ang. Pentecostal kohhran tih hian Mizorama UPC te chauh huam loin, Baptist, Salvation leh Mizoramah chuan Presbyterian te ngei pawh hi a huang chhungah kan rîn lût thei ngei ang. 11:3) tih kan hmu a. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. A hnuah hmeichhe ho pawh chu an rawn lut anga, i lo en reng anga. Salah hian mipa leh hmeichhe intluktlanna a ngaihpawimawh thu a sawi bakah Muslim mipate’n hmeichhiate an en dan chu tihdanglam a tul tawh nia a ngaih thu a sawi bawk. Mipa leh hmeichhia hi an inngaizawng a, nitin an inbe ziah a, an inhmangaih hle. Mipa Zei Nihdan. Music zirmite tih dan ah chuan male voice (group singing) ah chuan SATB form hmang tawh lovin TTBB - Counter Tenor, Tenor, Baritone leh Bass angin an sawi thin a. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). We have huge collection of unlimited Inluk dan tur 's songs. Sam 37:05- " I awm dan tur chu Lalpa chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang" Chu mipa naupang chu rethei in cher chhe ve hle mah se, Amah siamtu Pathian chuan a hre reng a. Economic Violence ve thung ah chuan hmeichhia ei leh bar zawn kawnga sum an dap ve theihna tur dan beh sak te, inchhungkhur bungrua a ma mimal in a a neih leh chhungkua anga a lo neih te mipa in a ma duhthu a a lo tih rilral mai mai etc te a huam tel a ni. Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Globalization hian nasa takin min nghawnga (a chhia a thain) vawina kan inchei dan leh life-style-te pawh hi kan in copy vek a ni tawh a. Country mipa zinga aw nalh ka tih pawl Vince Gill hi part 1 kharna atan kan hmang theks teh ang. Mahse blue film-te hian a taka thil awm thei lo pui pui an lantir tih hriat tur. mizo thu leh hla thar 2018. mipa zawk chuan thenawm nu hnute chu fawhsak pah reng bawk a, thenawm nu pawhin na a ti vak tawhlo nge ni a meng hur leh tan ta a mipa zawk pawh chuan a dim vak tawhlo khawp mai rang tak tak in a dep a thenawm nu nuam ti pawh a thle tawn sek tawh mai a chutia rei vaklo an tih hnu chuan tanhmun an inthlak ve ta a,. Mipa leh hmeichhia hi ruaițhehna-ah an kal a. is published by Sweetpea Mizo on 28 Aug 2018. In chung thuah tih hi ceiling nei kan tih ang hi a ni awm e, tun laia kan tih dan nen a in an leh in an loh chu hriat a harsa, an inchhung te an thuah theih chuan a tha thawkhat hle a ni ang. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan 'a ṭha mah mah e' tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. A hmasaberah chuan he post hi posttu hmuh dan leh ngaihdan nilovin posttu chuan tawng danga mi mizo țawngin a letling mai a ni, tih ka sawi hmasa duh a. 'a ti thei ta. Kawnga a kal lai chuan, mipa țhalai rualte chuan an lo nuihzat-in, an lo deuhsawh a, "Nang lukawlh-pa, han chho tawh, nang lukawlhpa han chho tawh" an lo ti a. Nupi tla an hur can te a um ve. Mizo Tawng Hman Dan Dik Kohhran Huang Chhungah 1. Class a kan tih turin kan nu-te chanchin ziah tur a ni a, ka thiante chuan an nu-te hming, kum leh an tih thinte an ziak sap sap a, kei chuan ka nu hming bak ziah tur ka hre si lo. 70 - 80, fade cut-ah Rs. Lehlamah chuan an fa hrinte an tihpuitlinzia a tilang bawk. Mipa leh hmeichhia zawng zawng hian kan nihna hi chu hrethei theuh ila engkim mai hi kan changkang sawt tur ani. Kal theih nan sum neih zawng zawng kan seng thin a, mahse kan thalai ho hi an changkan dan han en hian a dik lo tlats. Infiamna lam han thlir leh lawk ila; Hmanlai chuan hmeichhia an inbah (inkawibah) a, mipa an inhnawk \hin. A pawimawh lai chu lam dan leh a hmun nen dress chu a inhmeh em tih hi a ni. Kawlram vialte cu san man deuh Kawl pacang pawl nih an hmang tam. A nupui tur nen khan an khua a inhlat r0pui sia, man leh mual inhlan a buaithlak an tia, man aiah mipa lamin hmeichhe chhungte top up an thunsak keuh. Bible-a kan hmuh dan in, “ Hmeichhe lu chu mipa a ni a, mipa lu chu Krista a ni a, Krista lu chu Pathian a ni,” ( 1 kor. Kan thalai te beidawng an tam tial tial bawk ang. Tunah chuan âr kho khuh hawn angin thawven dan chin tawk an hre tawh lo lam zawk ang ka ti. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. Josefa chuan inthawina atan thuro tuak chu a hlan a. 2011 (Zirtawp) zan khi Kohhran tih dan pangngai in chawnghei tawngtai hun a lop ni leh ta a. Globalization hian nasa takin min nghawnga (a chhia a thain) vawina kan inchei dan leh life-style-te pawh hi kan in copy vek a ni tawh a. college kal tan tirh mahni “confi” ve viau lai ania. Mahse, a mawi dangdai tlat. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. (Mat 19:4-6). Bawlhhlawh Kar A Naute Lem Emaw Tih Tak Chu April 8, 2019 Lalmuanawma Hauhulh OmOma Breaking News , Latest , Lawrkhawm , World News 0 Bawlhhlawh zing ah a awm a, thawm em em siam ri a awm loh vangin naute lem Doll vel mai mai emaw ni ah an ngaih phah a ni. Chu sam sen-i chuan chutiang a mipa chilthli tla lo chauh a lo thilr tu an awm tih a hriat chuan Justin-a chu rawn pan hnaiin lam puiah a rawn sawm ta nge nge a. Hmanhmawh deuhvin kan tlan san ta nghal a’. Amaherawh chu, mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling lote pawh ram danin inneih an phalsakte chu phalsak theih an ni ang', tiin kan in hung ve tlat a ni. Pathianin mipa leh hmeichhia a siam dan atang reng hian mipa leh hmeichhia hi innei tur an ni tih a chiang a, neih anpui kawp hi duh se zawng design hran siam kher lovin a in ang tlang thapin a siam mai awm a sin!. Sex Video leh Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) Mizote rahchin apianga hrelo an awm lovang tihngam- Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) chuan mipat hmeichhiatna sualah tlu lutin, he a video hi nasa taka thehdarh mek a ni a. Kawi hmanga infiamna a ni ve ve, mahse, hmeichhiain an hmandan leh mipain an hman dan erawh chu a dang daih a ni. Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. Jack beidawng chuan Mexico ah kalin khawhar hnem atan mexican mipa inzuar ho a kawp lawr a. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. Kum 1992 khan vanneihthlak takin Churanchandpur (Manipur) ah Krismas leh Kumthar hmanna hun ka nei hlauhva, a tihzia ka tiin chuta mitthi an sawngbawl dan ka mit ngeia ka hmuh a, kan Mizo hnam peng thenkhat (Duhlian tawng la hmang ngei te telin) ten mitthi ilo an sawngbawl dan hi keini, khawpuia awm inti leh hawizau inti zawkte hian entawn tur kan neiin ka hria a ni. SIALSUK KHAW KAN NI KHA CHU AW! by Vanlalkima Sailo By VanLalkima Sailo on Thursday, December 1, 2011 at 3:12pm Sialkhawpui kan vangkhua a ngui ruai e Pheisen rualin chhermei chawiin laitualah sir an sawn e. Mahse, mipa chuan, “In tlar hmasa rawh,” a ti a, a din hmasak tir ta. Mipa naupang chu bazarah chuan ava kal ta a, nu pakhat hian a lung ken chu engzat man nge tih a lo zawt ta a, a huana dah a duh thu a lo hrilh bawk a, mipa naupang chuan engmah a sawi lo a, a kut zungtang 2 chu a hmuh ringawt a. I zun tawh phawtchuan apply thin ang che, side effect a awmlo, nitin i tih chuan automatic in a tight nghal ani mai Kegel exercise hi hmeichhia bik tan a ni lo a, mipa ho pawh khan tih theuh i tumang u, nupa nun hmanna kawngah nasa takin a pui tih hriatchhuah a ni. A pu (Saikhuma) ang bawkin, “Lalpa’n a ti” tih tawngkam a rawn hmang a ni ber. Hmeichhe pakhatin a tih tur anga an ngaih chin a pelh hnu thleng pawha, i thil tih i la tih buan buan chuan an ngaih dan ani lo hle ang. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi “Biological sex” an ti a ni. Brazil forward Neymar chuan World Cup lai khan a tlu der nasa mah mah tih a sawi a, miin an sawisel a, an nuihzat vak pawh chu awm a tihna chen pawh a awm thu a sawi a. Ka fate pathum hian, mi fate nen inang renga an neih 'ka pa' tia koh theihna, mi faten inang khata 'ka pa' an tih huna 'eih' tia lo chhawn turin, ani hi ka fate tan 'ka pa' an tih man ka pe a ni. Baibul leh Lutheran Kohhran chuan mihring, mipa leh hmeichhia hi Pathian siam an ni tih a zirtir. He mipa naupang rilru ah hian a Phone bak hian hmun a luah chang lo. Khawvel inher danglam dan hi a chakin a mak sawt hle a. Chu mi tura kan tih makmawh. Keini nupa hi harsatna pakhat kan nei a ni, kei hi kum 23 ka nia, kapasal nen ka in nei ni atang chuan thi ineih ang tiin kapasal chuan min hrilh ani. Hmeichhe thawveng tak, a ruk a luhlul em em mai ka ni a. An hre lo chhiava a ni. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. Thuruk: Inringtawk rih lo mah la ngil taka din leh hawi her zir la, tilui rawh. Chuvang chuan ngun taka ngaihtuahin, Pathian hnenah tawngtai dan dik kan hriat theih nan kan dil a va'n pawimawh em!. Makeup inhnawih chu hmeichhia tihah dah la. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. Mihring ve lemah chuan keini hmeichhiate hi mipa te ai kan vanduaina hi a tam bik a ni. Mipa tenawm leh hurherh tak chuan insumna awm lek lovin a hmuh hmuh a mutpui a. Vaihlo kan tih ah hian chemical chi hrang hrang 7000 chuang a awm a chung zinga 70 chuang chuan cancer hi a thlen thei a ni. Kan thalai te beidawng an tam tial tial bawk ang. 14, Vairengte : Tunhnai khan Vairengte khawchhunga Tleirawl pakhat chuan Mipa naupang kumtling lo pakhat chu mipat hmeihchhiatna (Sex) a lo hmanpui avangin nimin khan Vairengte Police Station ah FIR. He mipa naupang rilru ah hian a Phone bak hian hmun a luah chang lo. Mizo ten a kan hman tum dan thankhat te. Inkhawmpui Chanchinbu Siam Thu :— MTKP Inkhawmpui kan dawl tur atan Information atan te Publicity atante, mipui in-aware na atan te chhungtina a thlawna sem turin chanchinbu hi siam tha tih a ni a. Hmeichhia nih vanga samsei ringot emaw, hmelthat ringot alo tawk akonglo mai, Nula hmeltha deuh, mipa ang maia awmbawr thêp leh Mawngbawr neilo aichuan nuthlawi awmbawr nalh leh Mawngbawr tha hian mipa ahip na zawk fo ani. Bandipore district-a chenna in pakhatah mifirfiak pahnih an tawmru tih sipai te hriattir an nih hnuah sipaite hian Ningani tlai a\ang khan luh chhuah tumin an bei a, mifirfiakte hian an inkhuarna inah hian he mipa naupang, Aatif leh civil mi pahnih dang an hreng a, India sipaite'n he building rawp tawh tak hi an tih chhiat hnuah mifiakte pahnih te hi kahhlum an ni a, mipa naupang ruang hi. mizo thu leh hla thar 2018. Chu pa/pe lah chu a te teng tung mai bawk si. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. Thil thar em em a ni hranlo, thar ta zawk chu dan huangah an rawn lawi ve ta hi a ni. i kawppui kha i tan a rin awm tawk em i hre duh a ni chuan lo ti ve chhin teh le Kan sawi hi chu pian phung tihdanglam a ngai lo a Tu tan pawh a tih theih vek Topic dang sawi tur pawh lo thawh zel te u Hei bak chu sawi tur vak ka hre tawh lo Pliz join me on instagram Khawlbawm A dik vek nge maw Ka ril vak lo hle hetah hi chuan He video hi. Ka rilrua a lan danah chuan 'A trah belh zai,' tih a ni a. Lehlamah chuan a fing hle mai a, mawngping khawho a bum dan zawng zawng te, an mei a tih mih saka, dep khat zel a ti a, khaw nu ho zawng zawng a dep vek dan te, pa ho zawng zawng luia a zuan thlak tir vek te, Phungpuinu a man dan te chen hian a finzia leh chumi phena nuihna tur awm te hi thawnthu ropui tak a ni tih a tarlang chiang hle a ni. Chhungkaw hausa lo tak anni tih pawh a hailo a. Sir hian bike khalah a thiam tehmeuh va, mahse kea a lo kal tam tawh avang hian heti ang khawl thluak nei lo han chelek thut hi a zawh loh palh hlauhna lian tak a awm ve thei a, chu chiah chu a ni. Mizo film hmasa ber – Ka nu khawnge I awm?. A nupui tur nen khan an khua a inhlat r0pui sia, man leh mual inhlan a buaithlak an tia, man aiah mipa lamin hmeichhe chhungte top up an thunsak keuh. Country mipa zinga aw nalh ka tih pawl Vince Gill hi part 1 kharna atan kan hmang theks teh ang. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Ren tin daih an tih ang chi hi a ni a, thiam loh pawh a nei mang lo e an ti hial thin. Tunah phei chuan ka bahlah ta bîk lo, ka uar thiam ve deuh tawh a, ka inringtâwk ve tawh bawk. Vairengte tleirawl pakhat in kumtling lo mipa naupang mipat hmeihchhiatna hmanpui vangin FIR thehluh a ni 5:56 am Tualchhung No comments Dt. Tin, Pathian min siam dan a nih a vangin thil sual pawh a ni hran lo. Download full HD MP4 Inluk dan tur song on android mobile. Sex kan tih hian, hur vang leh awmtha peih lo vang nilovin bengvarna alo nih zawk thin. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. Sam 37:05- " I awm dan tur chu Lalpa chungah nghat la; Amah chu ring la, aman a ti vek ang" Chu mipa naupang chu rethei in cher chhe ve hle mah se, Amah siamtu Pathian chuan a hre reng a. Mipa naupang chuan hlau em em in, "Ka pu min ngaidam rawh, ka tihsual a ni, mahse thildang tih dan tur ka hriat tawh loh vang a nia, Leirawhchan a i car ka rawn vawm nachhan kha mi tumah tanpuitu ka hmuh zawh loh vang a ni" tiin ngaihdam a dil a. Hmel that dan a nih angin hmai I en hmasa ang. Mihring zawng zawng hian tharum thawh duhna hi kan lo nei vek reng em? tih zawhna hi mithiamte’n an zir tak tak hnua an thutlukna chu - “Aw, nei vek e,” tih a ni tawl mai. Tun hma kha chuan Sawmna Card reng reng khan min huam tel ngai meuh lo kha a ni a, tunah erawh tunhma-a lehkhathawn awmna thin lukhamhnuaite chu mahni puala Inneih sawmna emaw Man ei tura hriattirna tih te chuan a thlak zo tawh a, hma taka mut leh hma taka thawh chu kan thiltihthat awm chhun a ni a. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. 17 Thousand at KeyOptimize. Zama erawh chu Coimbatore lam ah a chho hmasa phawt a,thawhtan lam ah Trivandrum a pan ve ang. Nuncaknak a nei hempoh in mah Thunung hum pen a nuncaknak na ngah haw ama mah mi nuncaknak in mi hempoh tei humah vaknak na henpih hi. 14, Vairengte : Tunhnai khan Vairengte khawchhunga Tleirawl pakhat chuan Mipa naupang kumtling lo pakhat chu mipat hmeihchhiatna (Sex) a lo hmanpui avangin nimin khan Vairengte Police Station ah FIR. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. He page ah hian Thu leh hla bengvarna lamchi dahna tura ruahman a ni a, A duh apiang tan Bengvarna lam post theih a ni. Also Anyone can download Inluk dan tur's newest and oldest mp3,hd mp4 songs. Vawiina an pawl chhung inkhawmah he thu hi sawiin, Pu Lalduhoma chuan, inthlan a zawh tawh avangin ZPM tih tur hmasa chu an kal zel dan tur rel fel a ni a, tunah hian inkaihhruaina dan, Constitution thar an nei tawh a, hei hi a zavaiin hmang vek thei rih lo mah se, a theih chin chinah an hman a ngai tawh dawn a ni, a ti. A pu (Saikhuma) ang bawkin, “Lalpa’n a ti” tih tawngkam a rawn hmang a ni ber. He mipa naupang rilru ah hian a Phone bak hian hmun a luah chang lo. Mahse mipa fa ta na chu, engpawh huamin, ka seh chu ka seh, val in ka ngam a, ka rim a, ka rim thlu ta angah ka in ngai. Kornelia leh a ina mîten an chang vê ta mai tih a hmuh a\ang khân, chû chu Pathian thil ruâhman a ni tihah Petera leh a \hiante chu an hmin ta a ni (Tirhkohte 10:44-47). Thenkhatin thawmhna fual delh dulh an hak laiin a hun leh hmun leh lam dan style azirin thenkhat chuan pawnfen chhing leh kekawr bul tei tawi pawh inthuam nan an hmang bawk. Amaherawh chu, mipa kum 21 leh hmeichhia kum 18 tling lote pawh ram danin inneih an phalsakte chu phalsak theih an ni ang’, tiin kan in hung ve tlat a ni. Hmanlai ah chuan mipa in an sam hi hmalam chal chungzawn ah an țâwnbâwk a, hmeichhia in hnunglam tuk khum ah an țâwnbâwk vethung ani, Hakha in silai nen an lo um hlawma mahse an va thlen chuan mipa in an sam, Lu a an țâwnbâwk chu phelh in hnung lam ah an lo thlah thla ve a chuchu 'Lushai' tih alo awm dan chu ani, chu tia an sam an. Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin 1 Hmeichhia Drug hmanga Inchiu thin zinga Hmalakna "Tunlai hian 'Injecting Drug Users' (IDUs) kan tihte hi 'People Who Inject Drugs' (PWID) tia koh an ni. A fair a nia he ti ti hi… Kan inzui tan dan atanga kan intihthiamlohna te, hun hlimawm leh nuihzathlak lai te chuan kan nuih hi a tiza em em a. Awle, dan hnuaia hmeichhiate dinhmun langsar leh tangkai zualte a tlangpuiin kan sawi zawr zawr a ni a, heng bakah hian tam tak sawi sen loh leh sawi hmaih palh te pawh a awm thei ang. Hei hi open society kan nih avang pawh a ni mai thei. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. Diskusi tentang indikator keberhasilan strategi pembelajaran MIPA. SIALSUK KHAW KAN NI KHA CHU AW! by Vanlalkima Sailo By VanLalkima Sailo on Thursday, December 1, 2011 at 3:12pm Sialkhawpui kan vangkhua a ngui ruai e Pheisen rualin chhermei chawiin laitualah sir an sawn e. From 4b19855092638c788f4f165a12873029352f3172 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: Adam Moore Date: Wed, 13 Apr 2011 11:08:16 -0700 Subject: [PATCH] Added 2. com and etc. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Baptist Mipa Pawl chanchin tlangpui: Baptist Mipa Pawl (BMP) hi Thingsaiah May 4, 1980 khan din tan a ni. Mipa leh hmeichhia a awm tih pawh an la hre thiam lo. An intihmuh lah chu sexy tak tak a in post a ni. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. Mizo Tawng Hman Dan Dik Kohhran Huang Chhungah 1. kan lak hmaih thei a ni a. Grik leh Rom-ho khan a thu ziakte kha a tirah chuan essay tih hming put tir kher lo mah se tunlaia essay-te nen danglamna a awm chuan loh avangin essay huang atanga thaibo mai mai chi ni pawhin an lang lo a ni. 'Duat' tih tawngkam hi mipa tawngka chhuak atan chuan a no deuh nghialin a lang tak na-in, Mizo tlangval/rawlthar tam tak hi duat sual an ni tih i ngaihtuah ngai em? Duat chu mipa thiam loh em ni? Mipain hmeichhia a duat loh hian mipa zei lo tihna em ni? Keia ngaih ve dan mawl takah chuan, induatna hian no-na a thlen a, he no-na hian pangchanna. —Isaia 58:11. Israel sipaite thiltih avang hian chhungkaw 17 chu chenna nei loin an awm a, an zingah hian naupang 11 an tel tih Mansour chuan a sawi bawk. Awle, dan hnuaia hmeichhiate dinhmun langsar leh tangkai zualte a tlangpuiin kan sawi zawr zawr a ni a, heng bakah hian tam tak sawi sen loh leh sawi hmaih palh te pawh a awm thei ang. Message deliver hun te ka'n dah tak na a, internet neih loh lai ka nei zeuh zeuh a, an rawn thawn hun leh ka hmuh hun h a inang kher lo tih hre ve hrim hrim ila. A aw nena he hla inhmeh lutuk hi chu an tisual emaw tih tur a ni. Ka tan mipa dang an vang a, ani hi ka hmangaih êm vanga hreawm tam tak tuara ani bula awm reng hi ka ni lo. Tawngkam tha lo- " I nu si" emaw " i tuai si" emaw tih miah loh tur. I han dak chhuak a i hawi kuala mipa pakhat nen inmit a intawn chat tawh chuan a tlangpuiin chu pa chuan i hriat lohin a lo thlir reng tawh che a ni, a hmuh che khan a duh zawng tak inih vang ani thei a anih loh pawhin a ngaihven zawng tak i ni ngei ang, chuvang chuan chu chuan a duh che tih 20% in a chiang. A chanchin pakhat mah hriat ka neih loh avang chuan min hau hrep a, sawi tur ka ven hle. khawlhirng hnam leh zo hnahthlak hnam thenkhatte inlaichin dan By Zohmachhuana Khawlhring Khawlhring Hnam thlahtu bul chiang taka chhui hlat theih berchu BERHVATEA a ni a, Berhvatea hian fapa pahnih Saivatea leh Chûnthanga (Pawi/Lai Hnam zinga Chhunthang nen hian ngaihpawlh loh tur a ni ang) a neia. 'Tleirawl sual a awm lo, tleirawl danglam erawh a awm'Research chuan mipa leh hmeichhe thluak leh a hnathawh dan-ah danglamna a awm lo tih hmuchhuakin, mipa leh hmeichhe danglamna aiin mi hran hran-a thluak hnathawh dan a inanlohna chu a nasa zawk fe a ni tih a ni. Peranan pela-tih lebih sebagai fasilitator. Ka nun hman dan te thlir kir in ka rilru chu ka kawm melh melh a. Check the best results!. 80 - 100 leh mahni ina kohin Rs. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. Sanghawngsei te hian, thlaler vaivut aţang a, mit venhimna turin, mitvun pathum an nei. Lakphak fe fuun (tea bag) khal cu tisa sungah a ciah tik lawngah a lakphak rawng ( real color)a lang ding. 29 November 1898 -ah piang a. A bikin Committee 6. China nu Xiamen an tih chuan phir a hring a, naute te nu awm dan leh a titi duh dan atangin nursw ten ringhlel in DNA an han en chu pa dang dang laka a fa a lo ni tak tak. Chhungkaw hausa lo tak anni tih pawh a hailo a. Zàn dâr 9:30 a rîk chuan kan bâng ta a, a dang chu zan danga zir lehah an ti, kan thiam chak khawp mai. Mipa hmangaihna chu thluak-ah, hmeichhe hmangaihna chu thinlung ah a ni daih. Mipa chuan an thluak in an teh a, hmeichhia erawh in an thinlung in an teh tih pawh hi a dik leh diklo ka hre chuang lo. ‘Mangpui’ kan tih te pawh hi taksain ṭûl a tih hunah min mantir mai a, tu nge ka duh lo ti thei che u? June ni 6, 2012 chu zîng aṭangin ruah a tla cherh cherh a, ‘Transit of Venus’ ni tak a nih avangin khaw chhia pawh chu a huatthlala lehzual hle a, ruah sûr. 14/2012 True story Stacy Khawngaihthlak-i Tleirawl niin, nula kum 18 mi a ni bawk, thingtlanga seilianah chuan ‘a ṭha mah mah e’ tih mai turin a hmel a zahawm a, nulat tlangvalna chim buai karah rual elna rilru a pu a, an khaw chhunga lehkha a zir theih lai chuan ṭha takin a zir a, thil dangin a pawlh buai ngai lo. Mihring zawng zawng hian tharum thawh duhna hi kan lo nei vek reng em? tih zawhna hi mithiamte’n an zir tak tak hnua an thutlukna chu - “Aw, nei vek e,” tih a ni tawl mai. Anmahni taksa ngeiah an sual rah chu an hmu a ni. TUN THLA A NETFLIX LAMIN AN TIH CHHUAH TURTE Ramhuaiin mipa naupang thi tawh taksa a a chenchilh hnu a hmeichhe pakhat a tawn dan leh a hmangaih chhoh tak atanga. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Tukțhuan bak an la ei lo ve ve. com, pinterest. Zairemthiama chuan, “Mipa/hmeichhia nih phunga than chhoh dan leh rilru put hmang hi tlakna mual leh boruak (environmental factors) hian nasa takin a nghawng a. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Chung mite min hmuh dan ka dah rualin, ka hmuh ve dan ka han thai lang a ni (birthday min wish pah tlangpui a, chu erawh ka dah tel lo thung). SUAL-A HRIN MIHRINGTE: Zirmite sawi dan chuan kan pian tirh atangin mihring thluakah hian tharum thawh duhna hi thang anga per mai thei turin a inkam lawk sa reng a. Chu sam sen-i chuan chutiang a mipa chilthli tla lo chauh a lo thilr tu an awm tih a hriat chuan Justin-a chu rawn pan hnaiin lam puiah a rawn sawm ta nge nge a. Check the best results!. Chuvang chuan, “Corruption hi kan do ang a, kan ti bo bawk tur a ni”, tih chu MICLUN in an thupui leh a tum ber a ni. Chutih rualin, mipa leh hmeichhe rilru a danglam theihzia a lawmpa chhan letna a\angin a hmuh theih bawk. Mipa tam tak chuan inpawl dan pangngai hian hmeichhiate chu nuam ti ve nghal em em turin an beisei thin. Tun hma kha chuan Sawmna Card reng reng khan min huam tel ngai meuh lo kha a ni a, tunah erawh tunhma-a lehkhathawn awmna thin lukhamhnuaite chu mahni puala Inneih sawmna emaw Man ei tura hriattirna tih te chuan a thlak zo tawh a, hma taka mut leh hma taka thawh chu kan thiltihthat awm chhun a ni a. Mi tupawhin a man an zawh che chuan i. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a.