I'nai ken uchi màlà eke lùiwa, kolù ka'lù, wapùla Kaatù yùwùk kolù ku'nài esuken? 18 Enupannan nàlà amyamlo, 'Ànù'là uya suwa wechi màlà tesak itùsak lùppù pottà yapon Kaatù yùwùk tawon yesek winà yau, ikupù uya teppù tùuya kupù ya kulu pen màlà, tùse ànù'là uya wa wechi màlà tesak tùpottàsen màlà. Kawplai nei chung leh Nu/Pa ni chunga nula tlangval ngaihzawn ching te, nupui fanaute muthilh lai chuha nula chhaih ching te, mi nupui leh pasal an ni tih hre reng chunga mi chhungkaw tih chhiat hreh miah lo mihringte hi a tuartu tan chuan. Tichuan ka lei a hawlh nal pur bak a, ka lik lu a ka chil hnawm hlek te nen muang changin ka dep tan ta a. Ka inbual zo ka phone ka han bih chuan ka number hriat ngai loh hian tum hnih ngawt min lo call niin. Anipawh alo thutak ve nghal, in cousin mah ila, ka star na che arei tawh, mita ini tur hi ka thik fe, ka kianga awm reng tur ka nupui nila ka ti asin. a | b | d | e | g | h | i | k | l | m | n | p | q | r | s | Ṣ | Š | t | Ṭ | u | w | | b | d | e | g | h | i | k | l | m | n | p | q | r | s | Ṣ | Š | t | Ṭ. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Ka U Nupui Ka Lu. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. KAWMTHLANG PA NEN. Can hold no more then leaked into this. Ka hming chu Hmangaihsangi a ni a, ka chhungte chuan "Nupui" tiin min ko mai thin a, kan unau hi pthum kan ni a, mahse ka phirpuiin vandauiathlak takin min boral san a. Ka Pu Nupui Ka Lu. KA PU NUPUI Ka hming chu Rammuana niin Muantea tia koh ka ni ber a. Isaaka tân nupui an zawng Tin, Abrahama chu a lo upa a, a lo tar ta hle a; tin, Lalpa chuan Abrahama chu thil engkimah mal a sâwm tawh a. 2014 zingkara Pi Zokhumi, Pu J. Mizo pa ropui Pu C Rokhuma, Indigenious Scientist (Mizo pa Scientist) hi ka ngaihsan em vangin Nikum 28. Nupui nei tur hian min tur ve fo thin a, heti ang hian ka chhang liam ve fo tawh (click chhin la) engmah a ang lo a nih ka ring. Ka nupui duhzawng Part -1 ah khan Ka nupui tur chu engtiang mi nge,engtiang rilru pu nge,eng ang hmelpu nge tih zawng zawng kan lepse tawh a. Chuta tang chuan ka lei hi a phuar ang maiin a khawng a, au ka tum pawhin au theih rual a ni lo. Ka that che anga i lu ka tan bawk dawn a ni, chutichuan khawvela mi zawng zawng hian Israelte zingah hian Pathian a awm a ni tih an hriat theih nan. hmang in Company lam pawn an chhui chhuak thei lutukalawm. Chalruanga chuan mei a khup zul zul a, thupha a chawi ta ruai mai a ni. May ni 13 leh ni 20 kha ka rawn 'KA HUANG' lo a, ka lu a hai deuh vang bakah ZALEN chhiartute hian an lo ning riau tawh mai ang a, ka'n enchhin teh ang tih thuhla vang lek a nia. May 6 2012 (Sunday) tlai dar 4 ah khan ka pa Upa K. Ka pu hi ka pi te khua a transfer a nih thu, chuta tanga ka pi nena inhre chho ta an nih thu te, ka pu an kherh thluk theih nana an chhungkua mai ni lo, an ni pasala unaupa nupui nau, mi ang mang lo Vuttai te chena thahnem an ngaihzia te, bai thak arva leh thlai hnephnawl chena ka pu tan an phalraizia chu kan hriat phak loh thil a ni a. Aw ngaihno bei tak hian a rawn chhang a. "Kum za dam tur ni ta la, kei chuan ni khatin kum za dam tlin loh ka duh ang; a chhan chu, ni khat lek pawh i tel lovin ka awm thei dawn lo," an lo ti hial thin a ni. Ka luk tir ta alawm le. Ka page-a i rawn len luh ve avangin ka lâwm e; sâp ṭ awng leh mizo ṭ awnga kei leh ka thiante thuziak bakah thil tangkai tur nia ka hriat te ka târ chhuak ve nual a, midangte tâna thil hlâwkthlak tak a nih hi ka thil duh leh thlahlel ber a ni. A tawng thei lo tih ka hre reng a, ka tawng pawh a awmzia a hre miah lo tih ka hre reng, mahse chu chuan ka biak a dal chuang lova, a duhzawng tur nia ka hriat apiang ka hrilh a, ka kawhhmuh thin. Pu'u'ula'ula Summit 10023ft - 3055m Keonehe'ehe'e Trailhead Haleakalä Visitor Center 9740ft - 2969m Haleakalä 8201ft 2500m Hanakauhi 8907ft 2715m Haupa'akea 9159ft 2792m Pä Ka'oao Kawilinau 6646ft 2026m Ka Lu'u o ka 'Ö'ö Pu'u o Pele Haläli'i Ka Moa o Pele Pu'u Naue Pu'u Nole Pu'u Kumu Mauna Hina Pu'u Maile Nä Mana o ke Akua 'Ö'ilipu'u. Donald hills lamah Pu Rema (kan nu putea) hnenah lengin engtia han tih chi nge ka sawipui a. Thangzaang thar a ka pek, ahman mi lam lei ah khan a ka hruai, a muimi lamchung in kal hmanh ning law ka tih lai lo, bawipa na thiangtthunh le, na tanbo nih ka hna a ka ngamter, na inn cu a zungzal, zungzal in, kei ka inn asi lai. "Ka thlah hman dawn lo che vangin Ka nupui tur Viola duhtak pawi ka ti hle mai" ka kawngah a rawn dawm a, ka kawng nghal awt a, kal ngaih na reng ka hre tawh lo. Mingo pasal a neih chu vanneihna leh malsawmna emaw te kan ti deuh nge, mingo pasal nei an tam ta hle mai. Vawiin ni 23. pahnih chiah kan nit aanih chu. Vanneihthlak takin Padma Shree RK Lalhluna nen kan intawngfuh hlauh mai a, keiin Pu Chawngkhupa chanchin ziakna a neih leh neih loh ka lo zawt var a, ani chuan a bu-a alo siam tawh thu leh a copy hlui a la neih thu min hrilhin min lo photocopy (xerox) sak hlauh mai a, he lehkhabu behchhan hian Pu Chawngkhupa chanchin hi kan ziak thei dawn a ni. Chuta tang chuan ka lei hi a phuar ang maiin a khawng a, au ka tum pawhin au theih rual a ni lo. map of Ban Ba Lu Ka Pu Sing (Yala region / Thailand), view from satellite. Hengho hi tun hnaia thil thleng langsar ka hriat chianho an ni a, nangni paw'n hriat in ngahin ka ring. Kha lehkhabu ka chhuah dawn khan uluk viau mah ila tihsual a la awm ang tih chu ka ring a. Ka Pu Nupui Ka Lu. Ka tawngkam mawilo tak vang chuan hrehawm ka ti hle a, inthiamlo em em chunga ama lam ka hawi leh chuan alo nui sen sen a. dcclt/nineveh Browsable HTML: K Version of 2018-12-12:13H:49M:1544640567s. I in i lo thlen hunah chuan vantirhkoh tam takin an lo hmuak dawn che alâwm' min rawn ti a. Ka page-a i rawn len luh ve avangin ka lâwm e; sâp ṭ awng leh mizo ṭ awnga kei leh ka thiante thuziak bakah thil tangkai tur nia ka hriat te ka târ chhuak ve nual a, midangte tâna thil hlâwkthlak tak a nih hi ka thil duh leh thlahlel ber a ni. Ka nunna chang kha ka lo risk lo va, ka farnute ka nupui leh midang - inneih tuk lawkah min vui liam tep nite hian ka han dawn thar leh vel a sakei hmu ang maiin ka hlau tial tial a; mak ka inti hnuhnawh ta hle. Ka bulah a lo thu a, ka kut chu a chelh a, "ih, maw, ka hmanmgaih che avangin nupui atan ka nei che a, I pasal ka ni, i nunhlui chu ka hriat atana tul chu hriat ka duh bawk, ka nupui hi a pasal awm loh hlana mitthi tawh ngaia a lo tah fo ka duh lo, ka hnenah inbunruak la, I thawl hawk zawk ang, keipawh ka dam ang" a ti dam thlap a, chutiang. Skip to main content. Ka hmelchhe zawk zawk lo bawk a, star-tu leh min bem hialtu pawh ka nei ve nual. Nupui fanaute chawmzo tur hian sorkar hna thawh kher a ngai lova, rinawm leh taima taka hna a thawh phawt chuan, chhungkaw ei khawp chu a thawk chhuak thei ani. Ka pi room chu ka’n enkual thin a, kan tan bang lova a tawngtai thinna, mu chunga Pathian a biak melh melh thinna khum chu a ruak tawh a, kan chhungkaw tan a tawngtai tawh ngai dawn si lo. Hmeichhe hmasa ber a siam hnuah, "Adama hnênah a hruai" tih Bible chuan min hrilh a ni. Dik tak chuan kan pa min luk ai chuan James a min luk hi nuam ka ti tawh zawk a, mi lu nuam zawk mahin ka hria. Vawiin ka Birthday, 20 th September, 2012 alo thlen leh hian Pu Daniela ka hriatrengna hi a thar zuala, atan he ka Birthday (NI) hi ka hlan a ni. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. Zing dar 1:30am a lo ri der tawh a nih hi! Garrage a ka car ka hun rem hnu chuan inchhungah ka lut a,kan bedroom lo la eng kalh chuan ka nupui Rinpuii chuan min lo nghak leh hram hram tawh ani tih ka hre thei mai a. pahnih chiah kan nit aanih chu. Ka rose par khawi en tur chu ka hmu ta hauh lo mai, hrilh a hai duh kher mai. Ka private assistant (PA) ka thlah haw hnu chuan kan in lam pan in ka in khalh haw leh ta hnak hnak a,ka sana chu ka han bih zawk a. Interactive map of Ban Ba Lu Ka Pu Sing Current time in Ban Ba Lu Ka Pu Sing is now 01:53 AM (Friday). Tichuan, tualchhûng university-a research nei Chinese tlangvâl pakhat ka tawng a. I in i lo thlen hunah chuan vantirhkoh tam takin an lo hmuak dawn che alâwm' min rawn ti a. Hmeichhe hmasa ber a siam hnuah, "Adama hnênah a hruai" tih Bible chuan min hrilh a ni. *cm guard te chungah kut tuartu pu lalbiakzual pa, pu hv. Vawiin ni 23. Pu Dara hi ka pa thian tha em em ani a, ka pa hi thilpawh a thawn zeuh zeuh. Thenawmpa ka va en, hlau thlabar hmel bak a la pu lo! Ka pa thusawi chu, "Eng pawh nise, hei, kan mualpho dan chu tlang hriat a ni a, sawi tam a tul ber lo ve, ti hian kan nupain kan lo ngaihtuah ve a. Vanneia (L) a ni a. Khuma Linda-i mu chu kan en a ahma a itawmna leh mi hipna a neih te kha a reh vek!"Ka haw a ngai tlat" bung deuhin ka ti a ka. Ka nunna chang kha ka lo risk lo va, ka farnute ka nupui leh midang - inneih tuk lawkah min vui liam tep nite hian ka han dawn thar leh vel a sakei hmu ang maiin ka hlau tial tial a; mak ka inti hnuhnawh ta hle. Huaisenna leh chhelna a nei ka nau Mary hian, a nun ngai mihlim tak a nihna nei leh ngei turin duhsakna ka hlan a. Dik tak chuan kan pa min luk ai chuan James a min luk hi nuam ka ti tawh zawk a, mi lu nuam zawk mahin ka hria. Tian sheng li zhi nan zi qi ke xi chi sha wo dou bu ni 努力 我要努力 我要变成万人迷 nu li wo yao nu li wo yao bian cheng wan ren mi wow ~~~~~ 卡路里卡路里卡路. pahnih chiah kan nit aanih chu. Ka nute bul ah ka awm zuai a mahse cancer a vei tak avang in ka pa te bul ah ka awm ta a, ka pa hi ka pian hian kum 18 chiah a ni a, ala tlangval em avang in ka ni bul ah ka awm ta char2 a. Hang lam, dar pharh hlai leh sek ve tak, sang lem lo, hmai tlang hriam lam ka ni a. Ka hawi chhuak a, Thla a lo la eng vu mai bawk si, khaw en nghakin ka hawi kual ruai a, sana ka en sek a, dar 10 ah pawh khua a la eng thei si lo, a mak ka tih em avangin ka nupui ka phone a, "A mak lutuk hetah chuan khua a la eng lo" tiin ka zualko vel a. Tin, lal Davida'n Bahurim a thlen chuan ngai teh, Saula chhungte zinga mi Gera fapa a hming Simeia a lo chhuak a: anche lawnh chung zelin a lo chhuak a. Ka pu kha pa titi thiam leh sawi tur hre zet mai a ni a. Ka luk tir ta alawm le. A hnu ah tlawhna remchang a awm loh avangin ka tifuh viau. Ka hmelchhe zawk zawk lo bawk a, star-tu leh min bem hialtu pawh ka nei ve nual. Zai tur an tam avangin chawlhkar hnih khat chho maia kan zai hman dawn loh thu leh nau an pai leh lohna turin chumi hun chhung tal chu condom lo hmang rih tura ka ngen chuan a nupui zawk chu a nui mai a. Josefa no a bo Tin, ani chuan a in enkawltu hnênah chuan, "Kha mite ip kha an phurh theih tâwkin buhin tikhat la, an tangka ṭheuh chu an ip rawng bulah dah ṭheuh rawh. 11 instances. Sawi lovin ngawih bo pui ta mai mai ila a hmingthat thlak zawk phian mai thei. Ka Pu Nupui Ka Lu. Aizawl an lo zin chhoh chang hian an tlawh thin a vanglai an sawi a, an nui hawk hawk thin. 2014 hian Zimpui khuaah Pu Thiangtea leh Pi Sawithangpuii ten hriak min thiha min tawngtai saka ka mittui a tla zawih zawih a, hmanah ka nuin min boral san lai khan ka lu chungah kut nghatin mal min sawm sela, a thu hril thiamna let 2 nei turin min tawngtai sak se ka ti rilru em em a, chutih lai chuan ka nu chu a hnuk a chat mek a ni si. 4 kilometer moderately trafficked loop trail located near Kula, Maui, Hawaii that features beautiful wild flowers and is rated as moderate. HEADMASTER NUPUI-1 KA THAWHNA RAM Hetiang chanchin sawi hi ka hnathawh nen pawh a inhmeh chiah lova. 2016 Nilaini a mual min liamsan takah hian, nikuma ka lo chibai ve hman hlauh kha ka lawm a, hun hlu leh duhawm tak a ni. "Kei hi ka fa te 2 tan an pa ka ni a, ka nupui nen hian kum 40 bawrvel ve ve kan ni a, kum 11 zet kan awm dun tawh. 'i mawngkua ka lu duh' a ti mauh mai a. Ka call let nghal a. Ka nupui fanaute Shillong lama an zin lai a lo ni kher a. Hang lam, dar pharh hlai leh sek ve tak, sang lem lo, hmai tlang hriam lam ka ni a. Ka pu hi ka pi te khua a transfer a nih thu, chuta tanga ka pi nena inhre chho ta an nih thu te, ka pu an kherh thluk theih nana an chhungkua mai ni lo, an ni pasala unaupa nupui nau, mi ang mang lo Vuttai te chena thahnem an ngaihzia te, bai thak arva leh thlai hnephnawl chena ka pu tan an phalraizia chu kan hriat phak loh thil a ni a. Pu, Lal Ro Mawi : Tv. Huaisenna leh chhelna a nei ka nau Mary hian, a nun ngai mihlim tak a nihna nei leh ngei turin duhsakna ka hlan a. Keini chhûngkua pawh hi kan tla thlà ve tho nain, ka pu hian kan khua a ngai tlat mai a, bual zualpui a reh a, mahni khuaa kir leh theih a nih khân an kir leh ta a ni. Ka nupui hual chu ngawi rengin a chhuak a, a nu leh pa in an zui chhuak a, kan thusawi zawng zawng chu sawi vek sen pawh a ni lo ve. Sawi ngai sawi nawn sek mi ka nilova, sawi tawh angin he Love Letter bu-a thu inziak zawng zawngte hi heti maia han chip zawh sen a ni lo. Kan inkawm ngeih hle mai a. Pu Liankhuma in kawtah innghahkhawm tur a ni, YMA memberte tlawmngai taka thawkchhuak leh turin kan han inngen leh a ni e" a rawn ti vau vau a. Natna leh harsatna awm tawh lohna hmunah, a hmangaih Isua leh ka pu nen thlamuang takin an leng za ang tih ka ring a. Tap chungin khawvel ka hmachhawn tan a, hlimna karah tap chung bawkin hun ka chhiar liam leh a, hlim taka khawvel chhuahsan erawh ka la inbeisei fàn a. Mahse upaho chuan, "Sapui hliam lo chu zah a ngai ang, " an ti tlat a, kah an awih ta lo va, a thawm a reh chuan khua a var a ni ta mai a. Part-2 na ah chuan tlemin hma kan sawn hret anga,innei thei turin enge ka beisei tih te kan chhut leh ang. Zai tur an tam avangin chawlhkar hnih khat chho maia kan zai hman dawn loh thu leh nau an pai leh lohna turin chumi hun chhung tal chu condom lo hmang rih tura ka ngen chuan a nupui zawk chu a nui mai a. tin, a naupang zawk ka ni bawk. Ka tawngtai ve zeuh zeuh hotupa :-)) tam tak hian tawngtai hi kan ngai serious leh lutuk emaw ni chu aw ka ti thin. 4 kilometer moderately trafficked loop trail located near Kula, Maui, Hawaii that features beautiful wild flowers and is rated as moderate. "Ka pu, hei i file i theihnghilh a" a hmel ai mah chuan a kawr a badge chu ka lo melh hmasa a, Manager tih a in tar va a, kei hi mi haihawt tak chu ka va ni em ti rilru neuh neuh pah chuan,"Ka lawm lutuk e, ka lo hre tawh reng reng lo" ka ti a. Aw ngaihno bei tak hian a rawn chhang a. Vawiinah hian nang hi Lalpan ka kutah min pe dawn a ni. Ka Lu'u o ka O'o Cinder Cone Via Crater and Sliding Sands Trails [CLOSED] is a 8. mizo: khawiah nge lu ka nghah ve ang? Tlai kâwl chu a eng no riai a, Ruati chuan a pa, kum hmasa liamta maia thihsan ta thlalak chu a en a, an dawhkanah chuan a dah ṭha a, a hru fai a. Anipawh alo thutak ve nghal, in cousin mah ila, ka star na che arei tawh, mita ini tur hi ka thik fe, ka kianga awm reng tur ka nupui nila ka ti asin. Type-writer-a chhut hi ka thiam ve tawk a nia, chu pawh kut zungchala kawk zelin tih ang maiin!. Ka pi room chu ka’n enkual thin a, kan tan bang lova a tawngtai thinna, mu chunga Pathian a biak melh melh thinna khum chu a ruak tawh a, kan chhungkaw tan a tawngtai tawh ngai dawn si lo. Anni nupa an thih taswh chuan an rokhawmtu ziding ber chuan a ei ang. Thenawmpa ka va en, hlau thlabar hmel bak a la pu lo! Ka pa thusawi chu, “Eng pawh nise, hei, kan mualpho dan chu tlang hriat a ni a, sawi tam a tul ber lo ve, ti hian kan nupain kan lo ngaihtuah ve a. 5-mile trip that circles the rim of a colorful cinder cone and features stunning views across the crater floor and Ko. A hmelah lah chuan a 'confi' em em tih a la hmuh theih zui. Ka paih daih tih ka hriat chhuah leh hnu chuan mutna pindan lamah ka liam san ta a. A hmel chu ka enchiang a, ni danga a hmel ang a pu lo tawp. Ka Pu Nupui Ka Lu. October Khuangchawi thla a ni a,tlai lam pang in bual zo tih tur em em ka neih loh avang in rilru thawveng tak in ka leng chhuak a,Pu Das a kawmchhak lungrem ah chuan thuthmun rem in, thli thaw chu ka dawng ta vang vang a, ka thlang inchung zawlah chuan unau pahnih, in kawmngeih zet mai hian lehkhachaih an lo buaipui a, lehkhachaih inanglo tak. Min chul thla zel la, ka mawng bawr te kha han tuai vel teh. Pu Pualkhawia thinrim chuan, "Hetia chaw ei tha thei lo, mu tha thei lova awm reng mai chu ka kap dawn e, " a ti ta a. Zai tur an tam avangin chawlhkar hnih khat chho maia kan zai hman dawn loh thu leh nau an pai leh lohna turin chumi hun chhung tal chu condom lo hmang rih tura ka ngen chuan a nupui zawk chu a nui mai a. Mahse upaho chuan, "Sapui hliam lo chu zah a ngai ang, " an ti tlat a, kah an awih ta lo va, a thawm a reh chuan khua a var a ni ta mai a. Tian sheng li zhi nan zi qi ke xi chi sha wo dou bu ni 努力 我要努力 我要变成万人迷 nu li wo yao nu li wo yao bian cheng wan ren mi wow ~~~~~ 卡路里卡路里卡路. Ka thu chhiar nuam tih loh tak, chhiar loh ka phal si loh a ni; a mi khawih a dang zar mai ka ti. "Ka rilru a na, hrehawm ka ti lutuk" a sawizawm theilo chu a tap hlawp hlawp a. Nupui nei tur hian min tur ve fo thin a, heti ang hian ka chhang liam ve fo tawh (click chhin la) engmah a ang lo a nih ka ring. Zanlai thlifim lam story post na tur a ni a Facebook ah MIZO SEX STORY tih page ah update zel a ni bawk e. Thian tha takte chu nuthlawi/pathawiah an insiam duh lo vang. I in i lo thlen hunah chuan vantirhkoh tam takin an lo hmuak dawn che alâwm' min rawn ti a. lalnuntluanga chuan bawngkawn police station ah fir a thehlut:* _*-chhuantea chawngthu*_ vawiin dt. Chu mi hma chuan ka tan hlimni her chhuak ve hian ka ring tawh meuh lo. Ka rose par khawi en tur chu ka hmu ta hauh lo mai, hrilh a hai duh kher mai. HEADMASTER NUPUI-1 KA THAWHNA RAM Hetiang chanchin sawi hi ka hnathawh nen pawh a inhmeh chiah lova. Chalruanga chuan mei a khup zul zul a, thupha a chawi ta ruai mai a ni. ePSD: entries written with KA. Tlanghmingthanga, Mission Veng leh ka puzawn Pu R. Aizawl an lo zin chhoh chang hian an tlawh thin a vanglai an sawi a, an nui hawk hawk thin. Ka luk tir ta alawm le. Hengho hi tun hnaia thil thleng langsar ka hriat chianho an ni a, nangni paw'n hriat in ngahin ka ring. Thihnaah pawh hetiang kher kher. Dar thum pawh minute sawm laia a pelh hnu pawha a lo la lan theih chuan loh avangin rokhawlhna a nei emaw, kan ruahman hi a awih tak tak lo emaw, a lo ti tak tak lo reng. Bawng-pu He bawngpu hian ka zawhna dik tak a min chhang anih chuan, thlatin Rs 4000/- a hlawh a, nitin bawngchaw vawi hnih phur in a chhuak thin a, tin, amah hi Hailakandi lam atanga a thian ten mizoram a an rawn hruai ani a. A pu chu lo thi tawh mah sela, a pi (a pu nupui) a la dam phawt chuan a pasal la dam tluka ngaih a ni a, ani chuan a ei tur a ni. Ka pian hian ka nu leh pa te hi an innei lo a, sawn ka ni anih chu. MY SUNSHINE. Ka nunna chang kha ka lo risk lo va, ka farnute ka nupui leh midang - inneih tuk lawkah min vui liam tep nite hian ka han dawn thar leh vel a sakei hmu ang maiin ka hlau tial tial a; mak ka inti hnuhnawh ta hle. Pathianin mal a sawm zel ang. A site for Mizo culture, history, literature and images etc…. Tlanghmingthanga, Mission Veng leh ka puzawn Pu R. Pu, Lal Ro Mawi : Tv. Mahse ka tisual nia a hriatna lâi tak chu a chhung thu khaikhawmtu, keimah pawhin ngaihnawm ka tihlai leh ka chhiar zin pâwl, vawi sawmhnih vawi sawmthum ka chhiar nawn lâi a ni. Ka nute bul ah ka awm zuai a mahse cancer a vei tak avang in ka pa te bul ah ka awm ta a, ka pa hi ka pian hian kum 18 chiah a ni a, ala tlangval em avang in ka ni bul ah ka awm ta char2 a. 2015 khan a chenna inah kalin kan chibai ve a, vannei ka inti takzet. Kan hlasak a thluk le a thu kan hmang rem rum el an nawm ie! Hey Hah!! Chu nu chu a hming ka la hriet naw a, ka sierra throng Kimi indawn ding hlakin, Milai milaia naw tiloin ka lu tuoi senglo hiela a mi kik rek dinga ka ring leiin kan dawn ngam naw a. Zanlai thlifim lam story post na tur a ni a Facebook ah MIZO SEX STORY tih page ah update zel a ni bawk e. *cm guard te chungah kut tuartu pu lalbiakzual pa, pu hv. Luri'n a pa Pastor Saikhuma (Seventh Day Adventist) phuah a sak "Olive thing hnuai ah a tawngtai" tih hla hi a tobul nen belhchian i han tum dawn teh ang. Ka lu thak lo ka hiat leh ta. Kei hi, keimah ngei mai hi a pasal tur chu ka ni. ka va lainat tak em!. Ka kawrlum ka ha a, ka chhuak vat a kawngka bula ka pu tiang tun chu ka hum a ka chhuak ta a. Ka Pu Nupui Ka Lu. Ka private assistant (PA) ka thlah haw hnu chuan kan in lam pan in ka in khalh haw leh ta hnak hnak a,ka sana chu ka han bih zawk a. 500/- ka pe in a pasal chu a mak ding. hmang in Company lam pawn an chhui chhuak thei lutukalawm. Ka lawmna leh hlimna, ka awmkhawhar min hnemtu chu ka tan vék tahna min thlén bang lotu a ni ta si. Tian sheng li zhi nan zi qi ke xi chi sha wo dou bu ni 努力 我要努力 我要变成万人迷 nu li wo yao nu li wo yao bian cheng wan ren mi wow ~~~~~ 卡路里卡路里卡路. 2014 hian Zimpui khuaah Pu Thiangtea leh Pi Sawithangpuii ten hriak min thiha min tawngtai saka ka mittui a tla zawih zawih a, hmanah ka nuin min boral san lai khan ka lu chungah kut nghatin mal min sawm sela, a thu hril thiamna let 2 nei turin min tawngtai sak se ka ti rilru em em a, chutih lai chuan ka nu chu a hnuk a chat mek a ni si. A tak anih ka rinna chu ( keimah) A thih atanga thlakhat leh a chanve velah huanah kan feh a, hetah hian lawm ka hmuh ve chu!!!!! Ka chhungte nen kan kal a, ka kal hmasa ber a, thlam kan thlen chuan ka lut ta a, thlam chhuata mutna ka siamah chuan alo mu a, minlo nuih vur vur mai anih chu!!!!! ka hlau lutuk chu ka rak tuarh mai a, ka chhungte an lo kal chuan alo bo hman deih ani. MY SUNSHINE. Mak ka ti angreng zawk hle. map of Ban Bu Ka Na Ko (Narathiwat region / Thailand), view from satellite. "Ka thlah hman dawn lo che vangin Ka nupui tur Viola duhtak pawi ka ti hle mai" ka kawngah a rawn dawm a, ka kawng nghal awt a, kal ngaih na reng ka hre tawh lo. Tin, Abrahama chuan a. Ka chhiar nasa hle a ni tih erawh ka sawilang duh a, in awihloh chuan ka nupui pawh in zawt thei ang. Ka ngaidan mai mai nge ni, hetia Pathian malsawmna changa nupui fanaute kan han nei ve takah hian mal riau hian a inhria ni hian ka hre tlat a. Can you translate these Hawaiian words into English? My daughter loves the song Hawaiian roller coaster ride and wants to know what the Hawaiian part means A wiki wiki mai lohi lohi La we mai iko papa he na lu Pi'i na nalu la lahalaha O ka moana hanupanupa Lalala i kala hanahana Me ke kai hoene i ka pu'e one Helehele mai kakou e. A place where my feelings, point of views, whatever was kept in it. *cm guard te chungah kut tuartu pu lalbiakzual pa, pu hv. Hang lam, dar pharh hlai leh sek ve tak, sang lem lo, hmai tlang hriam lam ka ni a. Osmand Daniel Hindi a mik a mak pawh hre eih lovin Khagaria, Bihar State-a District pakhat khawpui hi kan chhungkuain 2011 January thla khan kan lut a. Donald hills lamah Pu Rema (kan nu putea) hnenah lengin engtia han tih chi nge ka sawipui a. Tin, lal Davida'n Bahurim a thlen chuan ngai teh, Saula chhungte zinga mi Gera fapa a hming Simeia a lo chhuak a: anche lawnh chung zelin a lo chhuak a. Ka page-a i rawn len luh ve avangin ka lâwm e; sâp ṭ awng leh mizo ṭ awnga kei leh ka thiante thuziak bakah thil tangkai tur nia ka hriat te ka târ chhuak ve nual a, midangte tâna thil hlâwkthlak tak a nih hi ka thil duh leh thlahlel ber a ni. Sual ve hle mah i la, a nupui tan chhelna ka dilsak ve thin. A pu chu lo thi tawh mah sela, a pi (a pu nupui) a la dam phawt chuan a pasal la dam tluka ngaih a ni a, ani chuan a ei tur a ni. Ban Ba Lu Ka Pu Sing in the region of Yala is a place in Thailand - some 509 mi (or 819 km) South of Bangkok, the country's capital city. Can hold no more then leaked into this. Nupui fanaute chawmzo tur hian sorkar hna thawh kher a ngai lova, rinawm leh taima taka hna a thawh phawt chuan, chhungkaw ei khawp chu a thawk chhuak thei ani. Ka dim a, a ngam tawk te te bakin Nupui ka neih leh. Dar thum pawh minute sawm laia a pelh hnu pawha a lo la lan theih chuan loh avangin rokhawlhna a nei emaw, kan ruahman hi a awih tak tak lo emaw, a lo ti tak tak lo reng. Ka pi room chu ka'n enkual thin a, kan tan bang lova a tawngtai thinna, mu chunga Pathian a biak melh melh thinna khum chu a ruak tawh a, kan chhungkaw tan a tawngtai tawh ngai dawn si lo. Kan inneihna chungchang ah chuan engmah buaina a awm lo a, kei hi mipat hmeichhiatna lama sang mi ka ni a, mahsela ka nupui hi mipat hmeichhiatna lam ah engmah tuihalna a nei ve lo. Ka pu kha pa titi thiam leh sawi tur hre zet mai a ni a. saĝ du 1 1: saĝ du [BEGET]. Ka pu i mi chhan na chu ka lawm khawp mai a, amaherawhchu ka thusawi hi min lo ngaihthlak sak la. Ka chhiar nasa hle a ni tih erawh ka sawilang duh a, in awihloh chuan ka nupui pawh in zawt thei ang. Ka U Nupui Ka Lu. Thihnaah pawh hetiang kher kher. Mahse kei chuan sum ka chhuah dawn lo a, ka uire dawn bawk lo. Class V ka zirlai hian tum khat kan break zo chu class-ah ka lut nghal mai a, ka zun chhuak lutuk chu ka va chhuak leh a, ka va zung ta huau2 a, ka let leh chu chak zetin ka tlanphei a, class room chhuat leh pawnlam lei chu a inrual chiah avangin naupang harhvang tak tan chuan han zuanluh rawk pawh a lo awl bawk a ni. Ka dim a, a ngam tawk te te bakin Nupui ka neih leh. Min chul thla zel la, ka mawng bawr te kha han tuai vel teh. ] Ahranpa in bialpa han neih ka chak tawh lemlo. Hang lam, dar pharh hlai leh sek ve tak, sang lem lo, hmai tlang hriam lam ka ni a. A hmun atan Pastor Biakdika Chhangte in an Biak In, Rockville Seventh-Day Church, 727 West Montgomery Avenue, Rockville, Md. HEADMASTER NUPUI-1 KA THAWHNA RAM Hetiang chanchin sawi hi ka hnathawh nen pawh a inhmeh chiah lova. Dar thum pawh minute sawm laia a pelh hnu pawha a lo la lan theih chuan loh avangin rokhawlhna a nei emaw, kan ruahman hi a awih tak tak lo emaw, a lo ti tak tak lo reng. Ka chhiar nasa hle a ni tih erawh ka sawilang duh a, in awihloh chuan ka nupui pawh in zawt thei ang. map of Ban Ba Lu Ka Pu Sing (Yala region / Thailand), view from satellite. Thian tha takte chu nuthlawi/pathawiah an insiam duh lo vang. "Ka rilru a na, hrehawm ka ti lutuk" a sawizawm theilo chu a tap hlawp hlawp a. I in i lo thlen hunah chuan vantirhkoh tam takin an lo hmuak dawn che alâwm' min rawn ti a. Ka lu thak lo pui chu ka hiat a, sawi tur reng reng ka hre lo. A pasal chuan, "A, ka pu, a ngai lo ang" a ti ta tlat mai pek a. Chuta tang chuan ka lei hi a phuar ang maiin a khawng a, au ka tum pawhin au theih rual a ni lo. Ka Pu Nupui Ka Lu. kabābu [BURN] (V). Dar thum pawh minute sawm laia a pelh hnu pawha a lo la lan theih chuan loh avangin rokhawlhna a nei emaw, kan ruahman hi a awih tak tak lo emaw, a lo ti tak tak lo reng. Zate, Hmar Rûn, 17 January 2014 July Thla ani a, ruah a sur bur bur mai a, ka pin. Mahse kei chuan sum ka chhuah dawn lo a, ka uire dawn bawk lo. Ka bulah a lo thu a, ka kut chu a chelh a, “ih, maw, ka hmanmgaih che avangin nupui atan ka nei che a, I pasal ka ni, i nunhlui chu ka hriat atana tul chu hriat ka duh bawk, ka nupui hi a pasal awm loh hlana mitthi tawh ngaia a lo tah fo ka duh lo, ka hnenah inbunruak la, I thawl hawk zawk ang, keipawh ka dam ang” a ti dam thlap a, chutiang. Eng emw ti lai atang khan a dam lo va, a na ang reng riau va, hun tha hi an chuh ve deuh a ni. Ka rose par khawi en tur chu ka hmu ta hauh lo mai, hrilh a hai duh kher mai. Diktak chuan ka nupui a nih vang nge chu ka hrelo a, a it ka ringin hma veh vawh tak, dar thum hma lamah mah a rawn thlen ka ring a ni. Mak ka ti angreng zawk hle. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. Nupui fanaute chawmzo tur hian sorkar hna thawh kher a ngai lova, rinawm leh taima taka hna a thawh phawt chuan, chhungkaw ei khawp chu a thawk chhuak thei ani. Sual ve hle mah i la, a nupui tan chhelna ka dilsak ve thin. Kan inkawm ngeih hle mai a. Kan fate chu an in dang tawhin, Bible zirpui theih tûr tuina nei hmuh tûr an vâng hle bawk si. Ma En in thahnem ngai taka biahalnak min rawn siammi cungah lawmthu ka chim duh a, a ruang cu, keimah ka chimtur leikap aimahin kan Khua Dawn hi Literature lei ah pawh hawi kan pawl ve ciah ciah mei, tih a lang a, media hmandan te kan thiam telh telh tih ka theihin kan nawmhnak a ni zual a ni. Mizo zingah mingo (sap ka ti ve duh lo, sap tih hi vai tawng a, "Ka Pu" tih atanga lak a ni a, kan pu reng turah ka ngai lo, an vun a ngo a, mingo an ni ve mai, kan ngaihsan hi i sim ang u) ngaihsanna a la reh thei lova. Ka thu chhiar nuam tih loh tak, chhiar loh ka phal si loh a ni; a mi khawih a dang zar mai ka ti. Ka lu hi a kek tawh a, ka lu lei hi a la na reng a ni. Pu dik tak ten pusum an tel lo a nih chuan, a pu dik tak chuan 'Pu ban man' Sial a thing thei. CLICK HERE Chibai le - Ka blog i rawn tlawh avangin ka lawm e,in hmel hriat tirna tlem ka han tarlang ange, Kum 2017 october ni 21 khan KA HRIAT RUKTE I TAN tiin blog hi ka din ve rawih mai a, ka thiamloin ka bo hle nghe nghe ani, amaherawh chu mithiam zawk te blog te tlawh in ka in zir chho ve zel a, hma pawh ka sawn hle ani. Pu, Lal Ro Mawi : Tv. Sual ve hle mah i la, a nupui tan chhelna ka dilsak ve thin. Nu Ngurtei hi Pa Vanneia ai mah pawh khan a nelawm tihna ka nei. Eng emw ti lai atang khan a dam lo va, a na ang reng riau va, hun tha hi an chuh ve deuh a ni. Class V ka zirlai hian tum khat kan break zo chu class-ah ka lut nghal mai a, ka zun chhuak lutuk chu ka va chhuak leh a, ka va zung ta huau2 a, ka let leh chu chak zetin ka tlanphei a, class room chhuat leh pawnlam lei chu a inrual chiah avangin naupang harhvang tak tan chuan han zuanluh rawk pawh a lo awl bawk a ni. Kawmchar lamah thawm a awm avangin ka veh phei ta a, muangchanga ka phei chu lung ka chhuih a ka tlu chiang ngei mai. pahnih chiah kan nit aanih chu. tunah chuan ka pi nuzawni renthlei nen thlan insi rial a phum anni a, ka pi hi 1969 a boral tawh mah ni se south vanlaiphai khuaten an lo hauhsak avangin hetianga awm thei chauh ani. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. - Paula - A ta ka ni a, a rawng ka bawl thin Pathian kha, chu mi vantirhkoh pakhat nizan khan ka kiangah a lo ding a, ka hnenah, 'Paula, hlau suh, Kaisara hmaah i ding tur a ni; tin, ngai rawh, lawnga i hnena kal zawng zawngte pawh hi Pathianin a pe a che,' mi ti a ni. Ka hming chu Hmangaihsangi a ni a, ka chhungte chuan "Nupui" tiin min ko mai thin a, kan unau hi pthum kan ni a, mahse ka phirpuiin vandauiathlak takin min boral san a. Ka Pu Shillonga chanchin atangin lo chhui hmasa ila. Tur turin ka lo awm reng reng emaw ni tiin ka inngaihtuah ta thut a. ka pu chalbuanga chhangte hriatreng na na post a ni e. 2014 zingkara Pi Zokhumi, Pu J. Tin, Ziba chuan,"Chibai ka buk tak zet che a ni; aw lalpa, ka pu, i mittlun zel ka tum ang e," a ti a. tin, a naupang zawk ka ni bawk. Ka lu chu nghet deuh mai hian a kuah a, saidawium hian eng emaw ni hi mi han tulh lui a. *cm guard te chungah kut tuartu pu lalbiakzual pa, pu hv. Vawiin ni 23. Ka inbual zo ka phone ka han bih chuan ka number hriat ngai loh hian tum hnih ngawt min lo call niin. Mizo Kristian hla leh a tobul (Mizo gospel song behind the story) Tunhma deuh a Pathian fakna (Gospel song) hla lar thin C. 5-miler descends into the Haleakala Crater, circles the Ka Lu'u o ka 'O'o cinder cone, and showcases views of volcanic landscapes. Anni chu Mizoram buai laia Aizawl-a an tla thlà chu an awm hlen ta a. HEADMASTER NUPUI-1 KA THAWHNA RAM Hetiang chanchin sawi hi ka hnathawh nen pawh a inhmeh chiah lova. MY SUNSHINE. Mizo pa ropui Pu C Rokhuma, Indigenious Scientist (Mizo pa Scientist) hi ka ngaihsan em vangin Nikum 28. kabābu [BURN] (V). Confession #2340. Anni nupa an thih taswh chuan an rokhawmtu ziding ber chuan a ei ang. Amau sung pan ka nu Niang Za Go, Suangzang khua, Tedim pan kigamla lo ah 1926 kumin piang hi. Song (Saw Eh Ka Lu Htoo ลิขสิทธิ์Ho Min Oh Saw Ka Tu Pu 30/12/2018 ดาวน์โหลดผ่าน*888 หรือ โทร 094-7834415 You Tube :https://www. Ka chhungte ka râwn sa avang leh ka fate min enkawlpui theitu ka mamawh tih ka hriat avang chuan nupui neih leh chu pawi ka tilo viau mai! Mc. Ka hriat ngai loh lanu a nih avangin dil chhut takin a hming leh khua te, Singapore-a a awm tawh chen te leh eng vanga min call teh tlat nge a nih te ka zawt nghal a. Confession #1461 "Ka lo insawi ve thuai tangkaipui an awm tak in. Kan fate chu an in dang tawhin, Bible zirpui theih tûr tuina nei hmuh tûr an vâng hle bawk si. Nutei Tuahzo Chhakchhuak. Ka U In Ka Nupui A Lu. Vawiinah hian nang hi Lalpan ka kutah min pe dawn a ni. A hmelah lah chuan a 'confi' em em tih a la hmuh theih zui. Ka chhungte ka râwn sa avang leh ka fate min enkawlpui theitu ka mamawh tih ka hriat avang chuan nupui neih leh chu pawi ka tilo viau mai! Mc. Mizo pa ropui Pu C Rokhuma, Indigenious Scientist (Mizo pa Scientist) hi ka ngaihsan em vangin Nikum 28. Ka nupui duhzawng Part -1 ah khan Ka nupui tur chu engtiang mi nge,engtiang rilru pu nge,eng ang hmelpu nge tih zawng zawng kan lepse tawh a. NUPUI NEI LAI IN MIN BUM. Inthen dan awm chhun chu min ma la a ni mai. Donald hills lamah Pu Rema (kan nu putea) hnenah lengin engtia han tih chi nge ka sawipui a. Is America Great Again Now? Rate Trump - Vote now!. Huaisenna leh chhelna a nei ka nau Mary hian, a nun ngai mihlim tak a nihna nei leh ngei turin duhsakna ka hlan a. Lalsavunga chuan Vanhnuailiana, Lalphunga, Thawmvunga, Lalchawngpuii (Laltheri) Chawngpuituali(Vanpuilala nupui) leh Ropuiliani (Chhim lam lal Vandula nupui) te a hring a. 2014 hian Zimpui khuaah Pu Thiangtea leh Pi Sawithangpuii ten hriak min thiha min tawngtai saka ka mittui a tla zawih zawih a, hmanah ka nuin min boral san lai khan ka lu chungah kut nghatin mal min sawm sela, a thu hril thiamna let 2 nei turin min tawngtai sak se ka ti rilru em em a, chutih lai chuan ka nu chu a hnuk a chat mek a ni si. Pu Liankhuma in kawtah innghahkhawm tur a ni, YMA memberte tlawmngai taka thawkchhuak leh turin kan han inngen leh a ni e" a rawn ti vau vau a. 'A va han lu hai thlak em' ka lo ti rilru a, rei vak lo hnuah chuan current chu a rawn awm leh mai a. Dik tak chuan kan pa min luk ai chuan James a min luk hi nuam ka ti tawh zawk a, mi lu nuam zawk mahin ka hria. Address search, share any place, weather, ruler; streets, roads and buildings photos. Kei chuan i fanu hi ka duh loh vang ni lovin, nang pawhin i hriat angin kei chu nupui nei tawh ka ni a, fa pawh ka nei tawh nghe nghe asin,'' a ti a. Puipunnaa ka kal te, boruak inthlak danglam deuhah leh […] Posted in DOCTOR KA ZAWHNA Leave a comment. Min chul thla zel la, ka mawng bawr te kha han tuai vel teh. Written forms: ka-ba-bi; ka-ba-bu; ku-ub-bu-bu. Thenawmpa ka va en, hlau thlabar hmel bak a la pu lo! Ka pa thusawi chu, “Eng pawh nise, hei, kan mualpho dan chu tlang hriat a ni a, sawi tam a tul ber lo ve, ti hian kan nupain kan lo ngaihtuah ve a. Ka hriat ngai loh lanu a nih avangin dil chhut takin a hming leh khua te, Singapore-a a awm tawh chen te leh eng vanga min call teh tlat nge a nih te ka zawt nghal a. 'i mawngkua ka lu duh' a ti mauh mai a. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Ka Pu Nupui Ka Lu. Lungpher kan thlen dawn hian namen lova ruah a sur avangin ka thlenna tur pawh chu kal hmasa lovin ka pu te in ah chuan ruah ka nghak han ta zawk a, ka pi alo damlo bawk nen. Class V ka zirlai hian tum khat kan break zo chu class-ah ka lut nghal mai a, ka zun chhuak lutuk chu ka va chhuak leh a, ka va zung ta huau2 a, ka let leh chu chak zetin ka tlanphei a, class room chhuat leh pawnlam lei chu a inrual chiah avangin naupang harhvang tak tan chuan han zuanluh rawk pawh a lo awl bawk a ni. Ani lahin an nu ai chuan a thianpa nupui chhu luk sak hi nuam a ti tlat bawk a. Mihringte hi harsatna leh manganna kan tawh lai hian, kan tawk mawlh mawlh thin. Pu Liankhuma in kawtah innghahkhawm tur a ni, YMA memberte tlawmngai taka thawkchhuak leh turin kan han inngen leh a ni e" a rawn ti vau vau a. The trail is primarily used for hiking, walking, nature trips, and bird watching and is accessible year-round. com) distributed in print to all Ka`u District residents of Ocean View,. Thihnaah pawh hetiang kher kher. Kawmchar lamah thawm a awm avangin ka veh phei ta a, muangchanga ka phei chu lung ka chhuih a ka tlu chiang ngei mai. Isaaka tân nupui an zawng Tin, Abrahama chu a lo upa a, a lo tar ta hle a; tin, Lalpa chuan Abrahama chu thil engkimah mal a sâwm tawh a. Ka pu hi ka pi te khua a transfer a nih thu, chuta tanga ka pi nena inhre chho ta an nih thu te, ka pu an kherh thluk theih nana an chhungkua mai ni lo, an ni pasala unaupa nupui nau, mi ang mang lo Vuttai te chena thahnem an ngaihzia te, bai thak arva leh thlai hnephnawl chena ka pu tan an phalraizia chu kan hriat phak loh thil a ni a. Hengho hi tun hnaia thil thleng langsar ka hriat chianho an ni a, nangni paw'n hriat in ngahin ka ring. min hmantir a, a chungah kan lawm hle. mi nupui ka lu Kum sul tam fe vei tawh mase Tlangval lai life ni in mitthla ah an ala cham ve vang vang tho sia…kan share ve ang che u. HEADMASTER NUPUI-1 KA THAWHNA RAM Hetiang chanchin sawi hi ka hnathawh nen pawh a inhmeh chiah lova. 4 kilometer moderately trafficked loop trail located near Kula, Maui, Hawaii that features beautiful wild flowers and is rated as moderate. Ka lu hi a kek tawh a, ka lu lei hi a la na reng a ni. a | b | d | e | g | h | i | k | l | m | n | p | q | r | s | Ṣ | Š | t | Ṭ | u | w | | b | d | e | g | h | i | k | l | m | n | p | q | r | s | Ṣ | Š | t | Ṭ. Confession #1461 "Ka lo insawi ve thuai tangkaipui an awm tak in. Kan fate chu an in dang tawhin, Bible zirpui theih tûr tuina nei hmuh tûr an vâng hle bawk si. Kan pa lah alo. I'nai ken uchi màlà eke lùiwa, kolù ka'lù, wapùla Kaatù yùwùk kolù ku'nài esuken? 18 Enupannan nàlà amyamlo, 'Ànù'là uya suwa wechi màlà tesak itùsak lùppù pottà yapon Kaatù yùwùk tawon yesek winà yau, ikupù uya teppù tùuya kupù ya kulu pen màlà, tùse ànù'là uya wa wechi màlà tesak tùpottàsen màlà. Dar thum pawh minute sawm laia a pelh hnu pawha a lo la lan theih chuan loh avangin rokhawlhna a nei emaw, kan ruahman hi a awih tak tak lo emaw, a lo ti tak tak lo reng. "Kei hi ka fa te 2 tan an pa ka ni a, ka nupui nen hian kum 40 bawrvel ve ve kan ni a, kum 11 zet kan awm dun tawh. Chhiar tawh tih pawh a awm thei meuh lo. 2014 zingkara Pi Zokhumi, Pu J. "Ka rilru a na, hrehawm ka ti lutuk" a sawizawm theilo chu a tap hlawp hlawp a. Fapa mal neihchhun nupui nei tur ka nih vâng nge, ka pa paw'n ran lu kima lawm a tum thu min hrilh zauh nghe nghe. mi nupui ka lu Kum sul tam fe vei tawh mase Tlangval lai life ni in mitthla ah an ala cham ve vang vang tho sia…kan share ve ang che u. Anmahni hria chuan pakhat mei zu leh pakhat hriselna ngaipawimawh an nih an hria anga. 2014 zingkara Pi Zokhumi, Pu J. Chu mi hma chuan ka tan hlimni her chhuak ve hian ka ring tawh meuh lo. Govt driver ka ni a, ka pute in hnuaiah ka khawsa ve a. A chunga a tawng kauchheh ka ziah ang hian Dan hi chuan kan Hmeichhia(minu)te. Zate, Hmar Rûn, 17 January 2014 July Thla ani a, ruah a sur bur bur mai a, ka pin. "Kum za dam tur ni ta la, kei chuan ni khatin kum za dam tlin loh ka duh ang; a chhan chu, ni khat lek pawh i tel lovin ka awm thei dawn lo," an lo ti hial thin a ni. Ka dim a, a ngam tawk te te bakin Nupui ka neih leh. Tun hnuah sazukin sakei, 'Ka vel ang che, ka bêng ang che,' ti tawh ngai rêng rêng suh," a ti a. Natna leh harsatna awm tawh lohna hmunah, a hmangaih Isua leh ka pu nen thlamuang takin an leng za ang tih ka ring a. A chang chuan a nupui lak atanga rukbo daih chu ka chak thin ve tho. Pu Rina : Bawiha nu tunlai Roberta nung chang hi a dik lo riau in ka hria, pawisa lah aheh tulh tulh mai, a cher te pawh hi a cher ta riau in ka hria, ka ngaih hi a tha thei tlat lo, fa te ngaihtuah hi i ti na siah, ka sawi chhuak duh lawk lo nangin, ka ngaih hi atha thlawt tawh lo ani. The trail is primarily used for hiking, walking, nature trips, and bird watching and is accessible year-round. Ka nupui u nupui (ka puzawn nupui) chu Kolasib Hospital-ah Staff Nurse-in a awma. Ka pu hi ka pi te khua a transfer a nih thu, chuta tanga ka pi nena inhre chho ta an nih thu te, ka pu an kherh thluk theih nana an chhungkua mai ni lo, an ni pasala unaupa nupui nau, mi ang mang lo Vuttai te chena thahnem an ngaihzia te, bai thak arva leh thlai hnephnawl chena ka pu tan an phalraizia chu kan hriat phak loh thil a ni a. Song (Saw Eh Ka Lu Htoo ลิขสิทธิ์Ho Min Oh Saw Ka Tu Pu 30/12/2018 ดาวน์โหลดผ่าน*888 หรือ โทร 094-7834415 You Tube :https://www.